Alento bygger videre på Stadionkvartalet

Utvider Stadionkvartalet

Vestaksen Eiendom skal bygge tredje byggetrinn av Stadionkvartalet i Mjøndalen. Drammensselskapet Alento er valgt som totalentreprenør, og det er signert en avtale til en verdi av 70 millioner.

Stadionkvartalet i Nedre Eiker har vært en suksess, mye takket være satsingen på et bredt utvalg av unike fellestilbud som gjesteleiligheter, selskapslokaler, systue, smørebod, snekkerverksted, garasje og bilpool-ordning.

Første byggetrinn, med to boligblokker som ligger helt inn til Isachsen Stadion, ble ferdigstilt i april i fjor. Nylig ble også byggetrinn to ferdigstilt og er allerede tilnærmet utsolgt. Dermed er i dag 89 leiligheter ferdige i byggeprosjektet like ved Mjøndalens hjemmebane.

 

SOLGT HALVPARTEN

Og nå skal det altså bygges 29 nye leiligheter i byggetrinn tre. Dette er leiligheter fra 53 til 131 kvadratmeters størrelse med en pris fra 2,3 til 6,7 millioner kroner. Med på kjøpet er også fri tilgang til alle fellestilbudene.

Utbygger er Drammensselskapet Vestaksen Eiendom. – Vi har allerede solgt halvparten av leilighetene også i byggetrinn tre, forteller administrerende direktør, Morten Hotvedt.

Og denne gangen har Vestaksen Eiendom valgt å bruke det forholdsvis ferske Drammensselskapet Alento som utbygger. Entreprenøren på Åssiden har i løpet av to år opparbeidet seg en årlig omsetning på 250 millioner og en ordrereserve på 350 millioner.

– Alento hadde det beste tilbudet, og så er det en stor fordel at vi kjenner godt til folka fra før av, sier Hotvedt i Vestaksen som blant annet benyttet selskapet i forbindelse med Storcash-butikk i Kobbervikdalen. I tillegg var Alentos prosjektledere sentrale da Vestaksen i sin tid startet å bygge Stadionkvartalet. – Vi liker å bruke lokale entreprenører som også selv benytter lokale underleverandører, påpeker Hotvedt.

 

FERDIG TIL JUL 2017

– For oss i Alento er dette oppdraget midt i blinken. Det er et spennende prosjekt som ligger midt i vårt geografiske markedsområde, forteller daglig leder i Alento, Kristian Lindland som regner med at det vil være rundt 100 personer i arbeid med Stadionkvartalets byggetrinn tre.

– Vi vil også bruke dette prosjektet som et ledd i opplæring av nye, unge ansatte, forteller Alento-sjefen, noe også ledelsen i Vestaksen synes er veldig positivt.

Byggestart er oktober og ferdigstillelser er beregnet til før jul 2017.

Aktuelt

Betonmast bygger for Vestaksen

Vestaksen Eiendom har inngått avtale med Betonmast Buskerud-Vestfold om bygging av Dr. Hansteins gt. 13 i Drammen, Norges tredje høyeste bygg i rent tre. Kontrakten er på vel 200 millioner kroner. Kontorbygningen får status som BREEAM Outstanding. 

Konstituert adm. direktør i Vestaksen Eiendom

Sindre Juel Berg er fra 1.10.2020 konstituert som administrerende direktør i Vestaksen Eiendom. Berg er i dag selskapets CFO.  

Expandia først i Fiskumparken

Expandia Moduler har kjøpt den første tomten i Fiskumparken. Innen årets utgang flytter selskapet inn, og kan samle hele virksomheten som i dag drives i Kongsberg og Drammen. Dette blir starten på en utbygging som skal gå over mange år. 

Vi bygger BREEAM Outstanding kontorbygg i Drammen

– blir Norges tredje høyeste i rent tre 

Alle på plass i Stadionkvartalet

I dag overleverte vi siste leilighet i byggetrinn 5 på Stadionkvartalet. 

Lanseringsfest "Mesh Drammen"

Tirsdag lanserte Mesh sitt konsept i Drammen. Dagen startet med lanseringsfest i de gamle lokalene til Alfa Solskjerming i Dr. Hansteinsgt. 13, i Drammen. Turen gikk så videre til Mesh Nationaltheatret for lanseringsfest i Oslo. Her ble både "Mesh Youngstorget" og "Mesh Drammen" presentert. 

Vi lanserer "The Oak"

Topp moderne kombinasjonsbygg utvikles med eksponering mot E18 

Vi tilbyr rengjøring av gulv

Vestaksen Eiendomsforvaltning tilbyr feiing og rengjøring av gulv, garasjer, parkeringsanlegg, lagergulv og lignende. Ta kontakt med oss for tilbud.  

Vinner av gründerhus-konsept!

Mandag mottok The Creators Community prisen for byens mest komplette og lovende gründerhus-konsept. Prisutdelingen fant sted i Storstua til Rådhuset i Drammen. 

Åpning av senter for urbant landbruk

Vi var med på staslig åpning av nasjonalt senter for urbant landbruk på NMBU.  

Alle på plass i Bragernes Kvartal

Siste byggetrinn på Bragernes Kvartal er nå overlevert kunder. 

Agropolis i vinden

Egendyrket mat, nabosamvær i drivhuset, selvkjørende busser og solcellepaneler er bare noen av elementene i vårt nye prosjekt, «Agropolis». Se TV2 Nyhetenes innslag under. 

Vaktmesterne inn i eget hus

Vi utvider virksomheten. Nå tas seks vaktmestere med lang fartstid inn i eget hus. 

Riktig god jul

Vi ønsker alle våre kunder og samarbeidspartnere en riktig god jul! 

Innflytting byggetrinn 4 på Stadionkvartalet

I disse dager flyttes det inn i 25 nye leiligheter på Stadionkvartalet. Vi ønsker alle de nye beboerne velkommen! 

Vi lanserer Fiskumparken

På Fiskum lanserer vi nå en ny næringspark på hele 820 mål! 

Drammen Works

I Drammen står vi sammen om felles kontorportal. Åtte eiendomsutviklere og tre næringsmeglere går sammen om å vise frem det beste byen har å by på av kontorlokaler. 

Unikt boligprosjekt i Mjøndalen forener jordbruk og boliger

I Mjøndalen «Nye Drammen» planlegges det nå et pilotprosjekt med 800 boliger der innbyggerne kan produsere egen og felles mat under en profesjonell bondes kyndige ledelse. Prosjekt "Agropolis", som er det første av sitt slag i Norge, ble presentert under Arendalsuka. 

Earth Overshoot Day

I dag er det Earth Overshoot Day. Det betyr at menneskene på jorda har forbrukt det planeten vår klarer å reprodusere på et år på syv måneder.  

Innflytting Bragernes Kvartal, byggetrinn 1

Denne uken er det overlevering av 47 leiligheter i byggetrinn 1 på Bragernes Kvartal. Leilighetene har blitt så flotte og vi håper at beboerne vil trives. 

Salgsstart byggetrinn 5 på Stadionkvartalet!

Torsdag 12. april kl 1800 blir det salgsstart på de siste 31 leilighetene i Stadionkvartalet, Mjøndalen. 

Velkommen til Sindre og Erland!

Vi starter 2018 med å ønske Sindre Juel Berg og Erland Lia velkommen til oss. Sindre er vår nye CFO og Erland vil ha ansvaret for våre kunder, i stillingen Prosjektleder ettermarked og service. Estate og Bygg.no har skrevet om saken. Les mer lenger ned på siden. 

Byggetrinn 4, Stadionkvartalet

Vi er i gang med byggingen! 

Film om Dyrmyrskauen!

Vi har fått laget film om Dyrmyrskauen 

Ny adm. dir. i Vestaksen!

Leder Vestaksen til videre vekst 

Veidekke bygger Bragernes Kvartal!

Vestaksen med rekordkontrakt! 

Vi bygger Storcash Buskerud!

Vi bygger Storcash Buskerud i Kobbervikdalen! 

Facebook

Vi er på Facebook! 

Salget er igang!

28.mai var det endelig klart for salgsstart på Bragernes Kvartal! 

Vi støtter Zero!

Vi er støttespillere til Zero! 

Solceller på plass i Stadionkvartalet

NRK: Endelig tar Norge etter Nord-Europa 

Bygger på branntomt

Drammens Tidende: Brann fører til millionsatsing 

Dyrmyrskauen bygging

Byggestart på Dyrmyrskauen 

Venners venner

Velkommen til venners venner pølsefest 

Nytt kvartal i Drammen

Bygger nytt kvartal i Drammen sentrum