Åpning av senter for urbant landbruk

Vi var med på staslig åpning av nasjonalt senter for urbant landbruk på NMBU.

Norge har fått sitt nasjonale senter for urbant landbruk. Da senteret ble åpnet på Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) på Ås, ble Vestaksen Eiendoms prosjekt «Agropolis» i Mjøndalen presentert.

Urbant landbruk dreier seg om hvordan byene kan brukes til matproduksjon og hvordan mange kan bidra til at vi blir mer selvforsynt med mat. Det urbane landbruket er også viktig for folkehelse, matkultur, biologisk mangfold etc.

Professor Trine Hvoslef-Eide ved NMBU er leder for Nasjonalt senter for urbant landbruk. – Målet med senteret er å koordinere de ulike prosjektene og tiltakene slik at alle i Ås-miljøet jobber sammen, opplyser hun.  Pr. i dag er tre konkrete prosjekter i gang under ledelse av NMBU, blant dem et EU-prosjekt.

Vi vet at det er mange andre prosjekter på gang, og vi ønsket å høre om dem med tanke på eventuelt fremtidig partnerskap. Der passet Agropolis-prosjektet godt inn. Det høres spennende ut. At det også er kontroversielt i vårt miljø, gir oss interessante problemstillinger å bryne oss på, uttaler professoren.

Det var administrerende direktør i Vestaksen Eiendom, Morten Hotvedt, som presenterte Agropolis på åpningsseminaret. – En flott anledning og en anerkjennelse av ideen om å bygge bynære boliger der matproduksjon kan integreres, sier Hotvedt. Han mener det nye senteret med det tunge Ås-miljøet i ledelsen vil være viktig for utvikling og forskning på urbant landbruk og for å utvikle nye dyrkningsmetoder som vil bidra til større egenproduksjon og økt selvforsyning.

Agropolis er et boligprosjekt som kombinerer matproduksjon på profesjonelt nivå med mulighet for hobbydyrking innenfor et boligområde. Prosjektet er tenkt realisert i Mjøndalen og andre attraktive knutepunkt som har egnede sentrumsnære jordbruksområder.

Aktuelt

Ny adm. dir i Vestaksen Eiendom

Stene T. Bergsløkken (54) er ansatt som ny administrerende direktør i Vestaksen Eiendom. Han kommer fra stillingen som direktør for byggsystemer i Optimera. 

Alle på plass i Stadionkvartalet

I dag overleverte vi siste leilighet i byggetrinn 5 på Stadionkvartalet. 

Lanseringsfest "Mesh Drammen"

Tirsdag lanserte Mesh sitt konsept i Drammen. Dagen startet med lanseringsfest i de gamle lokalene til Alfa Solskjerming i Dr. Hansteinsgt. 13, i Drammen. Turen gikk så videre til Mesh Nationaltheatret for lanseringsfest i Oslo. Her ble både "Mesh Youngstorget" og "Mesh Drammen" presentert. 

Vi lanserer "The Oak"

Topp moderne kombinasjonsbygg utvikles med eksponering mot E18 

Vi tilbyr rengjøring av gulv

Vestaksen Eiendomsforvaltning tilbyr feiing og rengjøring av gulv, garasjer, parkeringsanlegg, lagergulv og lignende. Ta kontakt med oss for tilbud.  

Vinner av gründerhus-konsept!

Mandag mottok The Creators Community prisen for byens mest komplette og lovende gründerhus-konsept. Prisutdelingen fant sted i Storstua til Rådhuset i Drammen. 

Åpning av senter for urbant landbruk

Vi var med på staslig åpning av nasjonalt senter for urbant landbruk på NMBU.  

Alle på plass i Bragernes Kvartal

Siste byggetrinn på Bragernes Kvartal er nå overlevert kunder. 

Agropolis i vinden

Egendyrket mat, nabosamvær i drivhuset, selvkjørende busser og solcellepaneler er bare noen av elementene i vårt nye prosjekt, «Agropolis». Se TV2 Nyhetenes innslag under. 

Vaktmesterne inn i eget hus

Vi utvider virksomheten. Nå tas seks vaktmestere med lang fartstid inn i eget hus. 

Riktig god jul

Vi ønsker alle våre kunder og samarbeidspartnere en riktig god jul! 

Innflytting byggetrinn 4 på Stadionkvartalet

I disse dager flyttes det inn i 25 nye leiligheter på Stadionkvartalet. Vi ønsker alle de nye beboerne velkommen! 

Vi lanserer Fiskumparken

På Fiskum lanserer vi nå en ny næringspark på hele 820 mål! 

Drammen Works

I Drammen står vi sammen om felles kontorportal. Åtte eiendomsutviklere og tre næringsmeglere går sammen om å vise frem det beste byen har å by på av kontorlokaler. 

Unikt boligprosjekt i Mjøndalen forener jordbruk og boliger

I Mjøndalen «Nye Drammen» planlegges det nå et pilotprosjekt med 800 boliger der innbyggerne kan produsere egen og felles mat under en profesjonell bondes kyndige ledelse. Prosjekt "Agropolis", som er det første av sitt slag i Norge, ble presentert under Arendalsuka. 

Earth Overshoot Day

I dag er det Earth Overshoot Day. Det betyr at menneskene på jorda har forbrukt det planeten vår klarer å reprodusere på et år på syv måneder.  

Innflytting Bragernes Kvartal, byggetrinn 1

Denne uken er det overlevering av 47 leiligheter i byggetrinn 1 på Bragernes Kvartal. Leilighetene har blitt så flotte og vi håper at beboerne vil trives. 

Salgsstart byggetrinn 5 på Stadionkvartalet!

Torsdag 12. april kl 1800 blir det salgsstart på de siste 31 leilighetene i Stadionkvartalet, Mjøndalen. 

Velkommen til Sindre og Erland!

Vi starter 2018 med å ønske Sindre Juel Berg og Erland Lia velkommen til oss. Sindre er vår nye CFO og Erland vil ha ansvaret for våre kunder, i stillingen Prosjektleder ettermarked og service. Estate og Bygg.no har skrevet om saken. Les mer lenger ned på siden. 

Byggetrinn 4, Stadionkvartalet

Vi er i gang med byggingen! 

Film om Dyrmyrskauen!

Vi har fått laget film om Dyrmyrskauen 

Ny adm. dir. i Vestaksen!

Leder Vestaksen til videre vekst 

Veidekke bygger Bragernes Kvartal!

Vestaksen med rekordkontrakt! 

Vi bygger Storcash Buskerud!

Vi bygger Storcash Buskerud i Kobbervikdalen! 

Facebook

Vi er på Facebook! 

Salget er igang!

28.mai var det endelig klart for salgsstart på Bragernes Kvartal! 

Vi støtter Zero!

Vi er støttespillere til Zero! 

Solceller på plass i Stadionkvartalet

NRK: Endelig tar Norge etter Nord-Europa 

Bygger på branntomt

Drammens Tidende: Brann fører til millionsatsing 

Dyrmyrskauen bygging

Byggestart på Dyrmyrskauen 

Venners venner

Velkommen til venners venner pølsefest 

Nytt kvartal i Drammen

Bygger nytt kvartal i Drammen sentrum