SporX

Dr. Hansteins gate 13, Drammen Del:

www.sporx.no

Nøkkelinfo

Areal

6 800 kvm

Type

Næring

Etasjer

10

Byggeår

20212022

Avstander

Breeam Outstanding kontorbygg i Drammen

Midt i Drammen, nær elva og sentralt ved togstasjonen ruver SporX med sine 10 etasjer fra fundament til takterasse bygget i lokalt, norskprodusert og miljøvennlig massivtre fra Modum i Viken. Hele bærekonstruksjonen over bakken, inkludert avstivende kjerner som sikrer stabiliteten av bygget, er i massiv- og limtre. Det vil si at bygget er uten stål og betong i bærekonstruksjonen fra bakkeplan og opp. 

Massivtre er materiale med egenskaper som gjør kontorbygget revolusjonerende innen bærekraft og miljø. Ettersom treverk preserverer fuktighet, energi og CO2, vil fordelene blant annet være lavere CO2-utslipp, et godt inneklima og gode brannegenskaper. SporX setter bærekraft og miljø høyt, og tar sikte på en sertifisering innen BREEAM-NOR Outstanding, passivhus-standard og energiklasse A. Bygget har 40 % lavere CO2-utslipp sammenlignet med referansebygg.

 

SporX er prosjektert i en digital tvilling (VDC – Virtual Design and Construction) og det er brukt 3D-laser scanning for å tidlig avdekke avvik på byggeplassen. Dette resulterte i en effektiv, god og tilnærmet feilfri byggeprosess.

 

På SporX er både menneske og miljø i fokus. Vi har en tydelig miljøprofil og er en tilgjengelig arbeidsplass ­– en hub, hvor innovative løsninger, bærekraftig utførelse og godt inneklima legger grunnlaget for utviklende og kreativt næringsliv.

Bygget tilbyr felles takterrasse i 3 og 10etg. med flott utsikt over elva og Strømsåsen.

 

Bygget er fullt utleid og solgt.

 

Kontakt