SporX

Dr. Hansteins gate 13, Drammen Del:

www.sporx.no

Nøkkelinfo

Areal

6800

Type

Næring

Etasjer

10

Byggeår

20202022

Ledig

2021

Avstander

Breeam Outstanding kontorbygg i Drammen

Midt i Drammen, nær elva og sentralt ved togstasjonen ruver SporX med sine 10 etasjer fra fundament til takterasse bygget i lokalt, norskprodusert og miljøvennlig massivtre fra Modum i Viken. Bygget er et 40,6 meter høyt kontorbygg fordelt på 10 etasjer. Hele bærekonstruksjonen over bakken, inkludert avstivende kjerner som sikrer stabiliteten av bygget, er i massiv- og limtre. Det vil si at bygget er uten stål og betong i bærekonstruksjonen fra bakkeplan og opp. Dette blir Norges tredje høyeste rene trebygg.

Massivtre er materialer med egenskaper som gjør kontorbygget revolusjonerende innen bærekraft og miljø. Ettersom treverk preserverer fuktighet, energi og CO2, vil fordelene blant annet være lavere CO2-utslipp, et godt inneklima og gode brannegenskaper. SporX setter bærekraft og miljø høyt, og tar sikte på en sertifisering innen BREEAM-NOR Outstanding, passivhus-standard og energiklasse A.

På SporX er både menneske og miljø i fokus. Vi har en tydelig miljøprofil og er en tilgjengelig arbeidsplass ­– en hub, hvor innovative løsninger, bærekraftig utførelse og godt inneklima legger grunnlaget for utviklende og kreativt næringsliv.

Bygget tilbyr takterrasse i 3 og 10etg. med flott utsikt over elva og Strømsåsen.

 

Meld din interesse

Kontakt

Reidun Haaland

Vestaksen Eiendom